Verhoilen vanhat sekä modernit huonekalut taidolla ja perinteitä kunnioittaen. Hoidan myös pienet puuosien kunnostus- ja pintakäsittelytyöt. Suuremmat korjaukset ja pintakäsittelyä vaativat työt hoituvat yhteistyökumppanien kanssa.

Ompelen verhoja ja verhoasetelmia sekä sisutustekstiilejä, kuten tyynyjä, sängynpeitteitä ja irtopäällisiä. Valmistan myös sängynpäätyjä tilauksesta.

Kauttani on saatavilla laaja valikoima verhoilukankaita, täältä saat myös verhoilutarvikkeita - ja materiaaleja.

Verhoilutyön hinta on monen asian summa

Verhoilijan työ alkaa asiakkaan yhteydenotosta, josta käynnistyy verhoiltavan työn suunnittelu. Arviota tehdessä auttavat valokuvat, asiakkaan kuvaus verhoiltavan esineen kunnosta sekä toiveet ja tarpeet kalusteen suhteen. Lopullisen kustannusarvion voin antaa nähtyäni ja tutkittuani kalustetta. Esineen kuntoa arvioitaessa selviävät käytettävät korjausmenetelmät, verhoilumateriaalit ja soveltuva verhoilukangas, nahka tai muu päällismateriaali. Verhoilutyön hinta määräytyy työtuntien mukaan. Hintaan lisätään käytettävät verhoilu- ja päällismateriaalit, sekä mahdolliset pintakäsittelytyöt sekä aineet.

Verhoilumateriaalit

Käytettävät materiaalit valitaan verhoiltavan huonekalun mukaan, huomioiden esineen aikausi ja tyyli. Vanhoissa, entisöitävissä huonekaluissa käytetään pohjassa satulavyötä ja pystyjousia, pehmusteena luonnomukaisia materiaaleja, kuten meriheinää, puulastua ja hamppua. Pintapehmusteena käytetään jouhia, kookoskuitua, flokkivanua, puuvilla- tai villavanua. Nykykalusteissa pohjajoustoon käytetään joustavia pohjavöitä tai sik-sak-jousia, pehmusteena vaahtomuovia, joissa niissäkin on erilaisia ominaisuuksia käyttötarkoituksen mukaan. Päälliskankaan alla polyestervanu antaa miellyttävän tunnun.