Etusivu

Palvelut

Huonekaluverhoilun lisäksi palveluihini kuuluu sisustustekstiilien ompelu, pienet puuosien kunnostus- ja pintakäsittelytyöt ja sängynpäädyt.

Kauttani on saatavilla laaja valikoima verhoilukankaita, verhoilutarvikkeita – ja materiaaleja.

Käytettävät materiaalit valitaan verhoiltavan huonekalun mukaan, huomioiden esineen aikausi ja tyyli. Vanhoissa, entisöitävissä huonekaluissa käytetään pohjassa satulavyötä ja pystyjousia, pehmusteena luonnomukaisia materiaaleja, kuten meriheinää, puulastua ja hamppua. Pintapehmusteena käytetään jouhia, kookoskuitua, flokkivanua, puuvilla- tai villavanua. Nykykalusteissa pohjajoustoon käytetään joustavia pohjavöitä tai sik-sak-jousia, pehmusteena vaahtomuovia, joissa niissäkin on erilaisia ominaisuuksia käyttötarkoituksen mukaan. Päälliskankaan alla polyestervanu antaa miellyttävän tunnun.

Kustannusarviossa on aina eriteltynä työn ja materiaalien osuus. Perussääntönä on, että työn osuus on  suurempi kuin materiaalien; työn hinta voi myös nousta jyrkemmin kuin materiaalien. Toisaalta myös kankaiden hinnat vaihtelevat suuresti – 50 eurosta aina 200 euroon metriltä.

Onko kalusteesi hyvin tehty? Laatua ei välttämättä näe päältä. Kannattaa kiinnittää huomiota kalusteen ikään: jos se on kestänyt kymmeniä vuosia, se todennäköisesti kunnostettuna kestää vielä seuraavatkin. 

Myös erilaisilla “pikafikseillä” kaltoin kohdellut huonekalut ovat usein kunnostettavissa. Liiman tursotuksia ja rumia ristiin naulauksia ei kannata hävetä. Jos esimerkiksi isoisän nojatuolissa on hyvä istua ja sen tunnesyistä haluaa antaa seuraavalle sukupolvelle, entisöinti kannattaa ehdottomasti tehdä.

Kaikkea ei kuitenkaan kannata entisöidä. On olemassa esimerkiksi keinonahalla kuorrutettuja keittiön tuoleja, joiden runkoja ei ole edes suunniteltu kestämään. Viiden vuoden käytön jälkeen hajoavat kalusteet jättävät jälkeensä vain jätettä ja epäilyn tuotannon vastuullisuudesta.

Jos mietit, onko oma huonekalusi entisöinnin arvoinen, kysy rohkeasti Tuijalta! Joskus nimittäin voi käydä myös niin, että kunnostamalla kalusteesta tulee uutta parempi. Rungoissa ja materiaaleissa käytettyjä halpoja ratkaisuja voi entisöinnissä korvata kestävillä ja laadukkailla.
Entisöinnin perinteinen asiakas on suhteellisen iäkäs henkilö, joka haluaa jatkaa vanhan kalusteensa tarinaa. Nykyään tämän rinnalle on tullut myös yhä nuorempia asiakkaita. Moni heistä haluaa panostaa tyyliin ja ekologisuuteen.

Minulla on 30 vuoden kokemus entisöinnin maailmasta. Verhoilumateriaaleissa on tapahtunut tänä aikana vähän muutoksia. Periaatteessa melkein kaikki materiaalit ovat olleet käytössä jo aloittaessani. Poikkeuksen tästä tekee nykyään viljeltävä kuituhamppu sekä ulkokalusteissa ja veneissä käytettävä kosteutta hylkivä ja homehtumaton [POLY??]. 

Kangasta tehdään nykyään myös käytetyistä muovipulloista. Yksi ekologisesti myönteinen suuntaus on polyesterivanun korvaaminen kierrätetyillä materiaaleilla. 

Entisöinti tukee kestävää kuluttamista ja kiertotaloutta. Entisöinnissä käytettävät kankaat eivät ole pikamuotia; ne on tehty kestämään aikaa.

Näin työ etenee

1. Verhoilijan työ alkaa asiakkaan yhteydenotosta, josta käynnistyy verhoiltavan työn suunnittelu.

2. Arviota tehdessä auttavat valokuvat, asiakkaan kuvaus verhoiltavan esineen kunnosta sekä toiveet ja tarpeet kalusteen suhteen.

3. Lopullisen kustannusarvion voin antaa nähtyäni ja tutkittuani kalustetta. Esineen kuntoa arvioitaessa selviävät käytettävät korjausmenetelmät, verhoilumateriaalit ja soveltuva verhoilukangas, nahka tai muu päällismateriaali.

4. Verhoilutyön hinta määräytyy työtuntien mukaan. Hintaan lisätään käytettävät verhoilu- ja päällismateriaalit, sekä mahdolliset pintakäsittelytyöt sekä aineet.

Käytössäni on laadukkaat materiaalit mm. seuraavilta toimittajilta:

: