Etusivu

Palvelut

Huonekaluverhoilun lisäksi palveluihini kuuluu sisustustekstiilien ompelu, pienet puuosien kunnostus- ja pintakäsittelytyöt ja sängynpäädyt.

Kauttani on saatavilla laaja valikoima verhoilukankaita, verhoilutarvikkeita – ja materiaaleja.

Käytettävät materiaalit valitaan verhoiltavan huonekalun mukaan, huomioiden esineen aikausi ja tyyli. Vanhoissa, entisöitävissä huonekaluissa käytetään pohjassa satulavyötä ja pystyjousia, pehmusteena luonnomukaisia materiaaleja, kuten meriheinää, puulastua ja hamppua. Pintapehmusteena käytetään jouhia, kookoskuitua, flokkivanua, puuvilla- tai villavanua. Nykykalusteissa pohjajoustoon käytetään joustavia pohjavöitä tai sik-sak-jousia, pehmusteena vaahtomuovia, joissa niissäkin on erilaisia ominaisuuksia käyttötarkoituksen mukaan. Päälliskankaan alla polyestervanu antaa miellyttävän tunnun.

Kustannuksiin vaikuttavat verhoiltavan kalusteen kunto, käytettävät korjausmenetelmät, verhoilumateriaalit ja soveltuva verhoilukangas, nahka tai muu päällismateriaali sekä mahdollinen pintakäsittely. Verhoilutyön hinta määräytyy työtuntien mukaan.

Suureen ympäriverhoiltuun sohvaan menee paljon kangasta ja toisinaan  pohjaratkaisut ja pehmusteet täytyy uusia, tällöin kustannukset ovat isommat. Pienemmillä kustannuksilla päästään kun on kyse vaikkapa keittiön tuolien päällisten uusimisesta. Joskus työpöydälle tulee vanha sohva tai nojatuoli, josta jousitus ja perustus ovat pettäneet ja liitokset kaipaavat liimausta ja tukemista. Työt tehdään hyvin ja huolella, laadukkaista kohteeseen sopivista materiaaleista, huomioiden asiakkaan tarpeet ja toiveet.

Verhoilupalveluja hakeva henkilö haluaa jatkaa huonekalunsa elinkaarta tai hän on tehnyt löydön vaikkapa kirpputorilta. Kaluste voi olla kulkenut suvussa sukupolvelta toiselle, jolloin halutaan säilyttää ja vaalia kalusteen mukana kulkevaa tarinaa. Kun huonekalu on palvellut jo vuosia tai vuosikymmeniä, miksi vaihtaa uuteen, kun pehmusteita uusimalla ja uudella kankaalla saa vanhasta uuden veroisen vuosiksi eteenpäin. Moni haluaa panostaa myös tyyliin ja ekologisuuteen.

Verhoilu tukee kestävää kuluttamista ja kiertotaloutta. Kun huonekalun runko on tehty hyvin, hyvistä materiaaleista – kuten puusta tai vanerista – ne kestävät aikaa ja käyttöä ja tällöin ne kannattaa verhoilla uudelleen. Luonto kiittää!

Käytössäni on laadukkaat materiaalit mm.seuraavilta toimittajilta:

Näin työ etenee

1. Verhoilijan työ alkaa asiakkaan yhteydenotosta, josta käynnistyy verhoiltavan työn suunnittelu.

2. Arviota tehdessä auttavat valokuvat, asiakkaan kuvaus verhoiltavan esineen kunnosta sekä toiveet ja tarpeet kalusteen suhteen.

3. Lopullisen kustannusarvion voin antaa nähtyäni ja tutkittuani kalustetta. Esineen kuntoa arvioitaessa selviävät käytettävät korjausmenetelmät, verhoilumateriaalit ja soveltuva verhoilukangas, nahka tai muu päällismateriaali.

4. Verhoilutyön hinta määräytyy työtuntien mukaan. Hintaan lisätään käytettävät verhoilu- ja päällismateriaalit, sekä mahdolliset pintakäsittelytyöt sekä aineet.